DNS (Namnservrar)

Frobbit! erbjuder tre DNS tjänster:

Unicast – en ren DNS unicast tjänst med två namnservrar placerade i olika nät. För dig som skyddsregistrerat domäner och vill ha en redirect/vidarebefodring till er huvudweb.

Anycast Basic – en anycast tjänst för dig som vill säkra din DNS drift för oförutsedda händelser. Du verkar främst i Sverige och Europa.

Anycast Premium – En kvalificerad anycast tjänst för dig med höga krav på driftsäker DNS miljö. Du har en global verksamhet och som det inte får vara avbrott i.

I alla DNS-tjänster ingår som standard ett användarvänligt webbgränssnitt där kunden själv hanterar sin egen zonfil. Nyckelhantering för DNSSEC sker automatiskt av Frobbit! DNS-system. Alla DNS-tjänster går också att fås som slavtjänst där zonfil och eventuella DNSSEC-nycklar då hanteras av kund. I de fall slavtjänst används måste kund själv byta DS för domänen och det kan göras via Frobbit! API eller vårt webgränssnitt.

All konfigurering kan göras av kund själv via webgränssnitt eller API mot Frobbit! system. Frågor och svar via mail ingår i tjänsterna, men för hjälp med uppläggning/editering av DNS debiterar vi enligt prislista med minimidebitering 1h

Vi lämnar även gärna offert på Specialanpassad DNS-tjänst efter separat genomgång av behovet. Var vänlig kontakta oss på info@frobbit.se för förutsättningslös diskussion.

 

Unicast Anycast Basic Anycast premium
Antal unicast servrar 2 3 3
Antal anycast servrar 1 2
Anycast noder > 6 noder > 20 noder
IPv4 Ja Ja Ja
IPv6 Ja Ja Ja
Separata subnät Ja Ja Ja
DNSSEC Ja Ja Ja
Master Ja Ja Ja
Slav vid egen Master Ja Ja Ja
Webgränssnitt för zoneditering Ja Ja Ja
Dynamisk uppdatering av poster i zon Ja Ja Ja
API Ja Ja Ja
Konfigurering/Editering av DNS Mot avgift Mot avgift Mot avgift
Företagslösning Nej Nej Ja
Pris per månad/domän
(ex moms)
5kr 10kr 200kr