Mailkonton/Mailhotell

Mailkonto innebär att mail tas emot av Frobbit! för lagring. Denna mail som lagrats går att komma åt på flera olika sätt. De vi rekommenderar är antingen det som kallas IMAP eller Webmail. IMAP använder du från ett mailprogram, medan Webmail används från en Webbläsare.

De vanligaste mailprogrammen för PC är Thunderbird och Outlook. För Mac är det Mail.App.

IMAP innebär att du läser dina mail i din dator men att en kopia också sparas på Frobbit!s mailserver. Det innebär att du kan ha flera datorer anslutna till samma mailkonto och komma åt alla dina mail från alla dina datorer. Eller från vilken annan dator som helst genom Webmail.

Från ett mailprogram kan du också använda protokollet POP, men om du använder det flyttas alla mail från Frobbit! servrar till din dator. Därmed kan du inte använda Webmail samtidigt eller ha flera datorer som du läser dina mail genom. Du måste då också själv säkerställa backup, vilket annars ingår i vår mailtjänst. Att kunna använda Webmail kan vara praktiskt om du är på resa och vill kunna logga in från ett Internetcafé tex.

Frobbit!:s mailtjänst sätts upp per domän och ger dig 10GB utrymme totalt/domän och kan spridas ut på 10 mailkonton inom samma domän. Varje konto kan hålla 1GB vilket innebär att om någon har mer än 1GB mail så tas två konton i anspråk och man kan ha 8 konton inom utrymmet. Behöver man mer utrymme än 10 GB så får man köpa en Frobbit! mailtjänst till.

I Frobbit!s mailtjänst kan du ha hur många mailalias inom samma domän som du vill. Ett mailalias är en e-postadress men där mailen går till ett konto med en annan mailadress. Vanligt hos mindre företag är att de har adressen info@foretagsdoman.se som alias och namn@foretagsdoman.se som konto. Då kommer alla mailen att lagras på kontot för namn@foretagsdoman.se.

Om du har alias med fler än 5 mottagare ska du fundera på en mailinglista istället.

Man kan se på mailen som kommer till vilken mailadress de har skickats och man kan också sätta upp sitt mailprogram så att man kan skicka med båda adresserna.

Följande ingår som standard in Frobbit! mailtjänst:

– 10 GB utrymme fördelade på max 10 konton inom samma domän

– obegränsat antal mailalias inom samma domän

– back-up (ej om du väljer POP)

– spamfilter

– virusfilter

Notera att du måste ha namn servrar för att webtjänsten ska fungera. Se under rubriken DNS för mer information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.