Frobbit! har lämnat sina synpunkter om ATF

.SE genomförde november 2009 en remiss gällande dagens ATF förfarande. När de sammanställt och bearbetat de svar som kommit in så släppte de en ny remiss den 25 mars 2010 och idag är sista datum för att svara.

Frobbit! har nu på morgonen skickat in de synpunkter vi har på uppföljningsremissen.

Generellt kan sägas att Frobbit hänvisar till de synpunkter vi lämnat i den första remissen. Speciellt när det gäller vilka frågor som kan tas upp till ATF. Det sitter också en arbetsgrupp och tittar på just detta och Frobbit! ser fram mot att få ta del av vad de kommer fram till.

Även om .SE föreslår en förändring vad gäller kostnaderna så att även privatpersoner ska ges större möjlighet att ha råd med en ATF så blir kostnaderna fortfarande höga.

Sedan är frågan om varför .SE betalar tillbaka halva kostanden till Sökanden om beslutet går hans väg. Det är en fråga vi ställt flera gånger men inte fått svar på. Om avgiften skall täcka de kostnader som .SE har så kan vi inte förstå hur ett för Sökanden positivt beslut kostar mindre än ett för Skanden negativt! Men det kanske finns någon hund begraven som vi inte ser i den kostnadssättningen?

Frobbit!s remissvar finns här.

Frobbit!s svar pp remissen i november 2009 finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.