ICANN Kairo dag 1

Så är strax första dagen av det 33:e ICANN mötet slut!

Dagen, och förmodligen resten av veckan, har dominerats av diskussionerna kring nya toppdomäner. Det har varit åtminstonde 3 olika sessioner när ICANN staff har berättat hur processen går till. Och sen har det diskuterats en stund till.

Det avslöjades också att ansökningsavgiften kommer att bli $185 000 – det är en ansenlig summa! Och då har man inte ”fått” sin tld i rooten utan bara skickat in ansökan. Det kan mycket väl komma till ytterligare avgifter…

Det är också många som vill ha sin del av kakan. Förutom de tidigare kända backend registries så gör två nya kraftig marknadsföring för att f vara med och leka. De redan etablerade behöver inte skeppa ut marknadsföring – alla vet vilka de är ändå!

Det verkar bli stort med ansökningar som på ett eller annat vis indikerar geografiska områden. Sedan gammalt känner vi till .berlin. De har öppet sällskap av .hamburg, .nyc (Hamburg) och .bcn (Barcelona) också. .gal för Galicien har också skymtat i korridorerna.

Jag har dock inte sätt .jamtli än?

Och vilka rena gtld:er lurar i vassen? De är betydligt mer tystlåtna och marknadsför sig inte. Men jag kan inte tänka mig att Rob Hall lagt sina planer på hyllan, speciellt inte som han smyger i korridorerna och dessutom satt upp ett eget skyddat nätverk här….

Just nu lyssnar jag till dagens sista session, här finns det folk som inte förstår att en lands regering har väldigt stor makt över lagstiftningen i sitt eget land. Man upphör aldrig att förvånas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.