Mobiliseringen av Local Internet Community gav resultat!

Det har väl inte gått någon förbi att PTS yttrande om att .SE skulle införa  förhandsprövning gällande b-a-n-k i domännamn är tillbakadraget?

PTS åsikter fick Local Internet Community att arbeta gemensamt för att förhindra att PTS (eller ska vi säga Bankföreningens?) vilja gick igenom. Med gemensamma ansträngningar som inkluderade blogginlägg, diskussioner på diverse forum, på middagsbjudningar, på möten, genom namninsamling, via debattartiklar i pressen mm så visade Local Internet Community i Sverige att även en myndighet kan erkänna att de tagit fel beslut!

Vi ska dock inte tro att frågan är överspelad och att vi kan luta oss tillbaka och pilla naveln! Nej, nu måste vi börja med att ta reda på vilket det egentliga problemet är som PTS försökte lösa?

– phishing mot banker?
– att man inte får bedriva bankverksamhet utan tillstånd från FI?
– ???

När PTS väl klarlagt vilket problem det är som ska lösas så finns Local Internet Community där igen för att hjälpa till med att lösa problemet. Eftersom PTS i rapporten från i mars 2009 prisade att .SE hade ett transparent arbetsmönster med remissförfarande som involverade Local Internet Community så får vi nu anta att PTS överlåter till .SE att arbeta fram en lösning på det problem som ska lösas. Så får vi en lösning där Local Internet Community står bakom – det blir mycket bättre för alla parter.

Kanske får vi också se ISOC-SE delta i det arbetet. De var förvånansvärt tysta nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.