.tel har utmärkt sig

Telnic – företaget bakom toppdomänen .tel fick igår en utmärkelsen ”2009 Models of Excellence award” som utdelas av InfoCommerce Group.

Motiveringen till att ge Telnic priset är ”Telnic is aiming to transform a top-level domain service into a central switchboard for both individual and business contact information
worldwide”.

Ja..jo… om man reggar en .tel s måste man ha en websida och på den sina kontaktuppgifter och genom att klicka på dem så rings man upp eller ett mail går iväg eller en chat öppnas eller….

Telnic har skyfflat in massor med pengar innan de efter 4 år av försening äntligen fick ut domänen på marknaden. Enligt de uppgifter som sipprat ut är antalet registreringar en katastrof för dem. De lär ha gjort den sämsta sunrise av alla nya toppdomäner som kommit ut på banan.

Varför kan man ju då fråga sig? Beror det på att deras tjänst är alltför mycket 1900-tal eller är den så mycket före sin tid att vi helt enkelt inte fattar än?
Om den är före sin tid får vi hoppas att de har finansiella muskler att leva tills dess marknaden fattar. Om de är för mycket 1900-tal så kommer någon till slut att tröttna på att pytsa in pengar – och vad händer då med domäninnehavarna? Har ICANN en plan eller?’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.