Skrämselhot och dumheter

Nu har nästa skärmselhot dykt upp hos företagare. Företagare som har i sina företagsnamn men då inte har registrerat domännamnet med utan nöjt sig med varianten utan . Något som är mycket vanligt förekommande.

En person i Stockholm har gett sig pp att registrera dessa företagsnamn som domännamn med i och därefter skickar han brev till dessa företag för att få dem att köpa loss domänerna av honom. Om de inte köper loss dem så hotar han med att något som blir obehagligt för företagaren kommer att hända. Exakt vad framgår inte i brevet.

Brevet börjar dock med en ren felaktighet. Såhär står det:
Sedan i höstas har möjligheten att använda bokstäverna åäö, samt i de svenska internetnamnen funnits och inom sex till nio månader kommer ingen att använda ersättningsbokstäverna a samt o.

Bokstäverna har gått att använda i domännamn sedan flera år tillbaka och att ingen kommer att använda ersättningsbokstverna a,o inom sex till nio månader är ett påstende taget ur luften. Speciellt som man utanför Sveriges gränser inte kan skriva åäö på sina tangentbord och många svenska företag har relationer utanför Sveriges gränser.

Brevet fortsätter sedan i hotfull stil, det ställs krav och anges vad man ska göra. I ett tonfall som får mig att tänka på en krävande patron från 1800-talet som inte tålde att bli motsagd hur fel han än hade!

Pengarna skall dessutom skänkas som gåva så att personen ifråga inte fråntas den sjukpenning han har. Det framgår dessutom rätt tydligt att personen ifråga känner sig kränkt av vissa instanser och vill dryga ut sin alltför låga inkomst på detta vis.

Brevet avslutas med att ange kontonummer dit man ska sätta in pengarna.

Brevet är mycket hotfullt formulerat! Och otrevligt! Det kan inte vara kul att få. Men att betala på ett sånt hot nej går inte det! Det löser inga av de problem som samhället brottas med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.