ICANN och nya toppdomner

Idag inleddes sommar ICANN 2008 formellt. Men redan under helgen brjade olika mten.

Av alla viktiga frgor som diskuteras i domnnamnsvrlden s finns det en frga som verskuggar alla andra detta mte – nya toppdomner!

ICANN presenterade igr ett upplgg till hur processen kommer g till. Den innehller frsts kontroller av att den som sker om en tld har teknisk kunskap samt tillrckliga finansiella resurser fr att verleva start-up fasen. Men dessa viktiga frgor fr den som i framtiden blir domnnamnsinnehavare i en toppdomn verskuggas av frgan om vilka nya toppdomner som ska skapas.

Korridorerna surrar av folk som gr runt och fiskar om vilka som r involverade i vilket projekt svl som vilka projekt som r p gng.

De sedan tidigare knda, som varit p gng i flera r r .berlin. Frgan r bara hur mnga stder de har i sitt paket? .newyork nmns frekvent, .paris hrs frsts – inte minst fr att ICANN mtet r i Paris.

Knt r ocks att .post jobbar p sin anskan. Och dr lr bde ett antal separata postbolag samt Internationella Postunionen ha ett finger med i spelet.

Det hrs ocks rster fr regionala toppdomner som .africa. Och vr viktigaste trygghet i livet – familjen – br f en egen toppdomn .fam anser en del!

Sen har vi frsts diskussionen om varumrken/knda fretag som toppdomner? .yahoo? .microsoft?

Rdet frn tastingkungen framfr andra r att ”om inte ni reggar era varumrken/firmor, s gr jag det, jag har pengarna”!

Intressant vrld det hr….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.