Regga felstavningar och sälja

Domännamnsmarknaden är intressant! Det finns många affärsmodeller av allt ifrån seriösa till mindre seriösa varianter. Och självklart så varierar sikten om vad som är seriöst eller inte!

Ett fenomen som jag kommit i nära kontakt med själv de senaste dagarna är när någon arbetar med ett projekt i största hemlighet. Så lanseras det med pompa och ståt och gänget bakom projektet är naturligtvis stolta, glada och förväntansfulla inför det här som ska bli deras pensionsförsäkring.

Dagen efter lansering dimper det ner ett brev som säger ”sorry grabbar och tjejer, ni glömde regga följande felstavningar och om ni inte köper de felstavade domänerna omgående så kommer det läggas hårdporr där”!

Hur ska man hantera dessa hotbrev? Ska man köpa loss felstavningarna? Låtsas som om det regnar? Polisanmäla? Initiera någon lämplig tvistelösningsmodell?

Många köper loss dem för en smärre summa pengar – för förknippas med hårdporr vill ju ingen seriös verksamhet! I samma ögonblick har man legitimiserat verksamheten och bekräftat att det finns pengar att tjäna på att regga felstavningar och sälja till ”rättmätig” innehavare.

Kostnaden för att dra det hela till tvist är sannolikt högre än att köpa loss, och så är det ju krångligt för man vet inte riktigt hur det går till! Så varför lägga mer pengar och tid än nödvändigt?

Polisanmäla? Verkar också krångligt och har polisen verkligen tid med ett domäntjafs när det enda man kan råka ut för är att nån stavar fel och hamnar – kanske – på en porrsida? Kommisarie Larsen med den käcka mustaschen har väl viktigare saker för sig?

Vad händer om man låtsas som om det regnar? Hamnar felstavningen verkligen på en porrsite? eller blir det en vanlig ppc site istället?

Kan marknaden ta död på affärsmodellen ”regga felstavningar och sälja” genom att ignorera säljarna? eller kommer det alltid finnas tillräckligt många som köper för att det ska finnas en marknad?

Eller r det s att kunderna, de man vnder sig till med sin site, har lrt sig att det finns olika toppdomner och lr sig att varumrket p Internet inkluderar en toppdomn?

Och vad hnder om kunderna knappar in felstavningen och hamnar p en porrsite? Sge de till sig sjlva att ”hmmm, stavade jag rtt, jag provar igen” eller skriker de hgt att ”hh, jag som trodde det var en seris verksamhet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.