PTS har kastat handsken och förklarat krig mot domännamnssverige

Den 27 mars 2009 skrev jag följande inlägg PTS skriver rapport utan input från domännamnssverige.

Det var många som då reagerade på PTS förslag men också på hur de arbetat för att få fram rapporten.
Registrars.se som samordnar alla de som arbetar med domännamn professionellt reagerade och skickade frågor till PTS som besvarades med ett tack för era synpunkter, men vi gör som vi vill. Breven finns att läsa under Publika dokument.

Så idag kom det – Ordet bank ska skyddas i domännamn.

PTS anser nu att teckenkombinationen b a n k – eller ordet bank som de tror att det handlar om ska stoppas för användning i domännamn! Ett beslut som de tar utan att ha diskuterat med några andra än Bankföreningen eller Finansinspektionen.

Borde inte en myndighet ha skyldighet att inhämta och bearbeta information från olika källor innan de tar ett beslut? Av vilken anledning har man inte pratat alls med domännamnssverige?

Man berättar i samma andetag om ett antal andra saker man anser ska ändras, bla tvistelösningen.

Dessutom anser man att alla förndringar ska vara införda till den 15 oktober exakt 7 veckor efter det att beslutet är offentliggjort! Det är inte lång tid om man ska utarbeta nya procedurer, remissa dem, ta hänsysn till synpunkterna och sen implementera! Visserligen kan .SE tycka till fram till den 1 oktober men texten andas gammeldags barnuppfostran gör som jag säger unge och tig!

PTS har med detta beslut inkompetensförklarat sig! Åtminstonde vad gäller kunskapen om domännamnshantering samt hur man inhämtar och utvärderar kunskaper på området!

Domännamnssverige rustar sig för krig just nu. Detta beslut kommer inte accepteras!

Behöver jag säga att många av rebellerna från -68 har vaknat till liv?

.SE ni r väl beredda att öppna era byrålådor och betala det vite som PTS kommer utfärda? För jag antar att ni inte ger er utan strid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.