Frobbit!

Idag är IPv6 Day

Hittills har vi använt IPv4 adresser och varit glada med det. Men tyvärr så finns det inte obegränsat med IPv4 adresser vilket har lett till att de kommer att ta slut någon gång nu under 2011. För att förebygga så har man därför infört IPv6-adresser som är längre och därmed finns det fler av dem.

Det är viktigt att all dns, alla webservrar, alla mailservrar kan prata IPv6 och inte bara IPv4. Inom inte allt för lång tid kommer det finnas de som inte får någon IPv4 adress utan bara en IPv6 adress, om du d inte kan prata IPv6 s kommer ni inte kunna prata med varandra. Och det vore ju trist!

För att uppmärksamma det och sprida budskapet om IPv6 har ISOC organiserat denna dag som är speciellt dedicerad till IPv6. Information om dagen och och IPv6 i allmänhet finns på worldipv6day.org.

ISOC har också tagit fram en FAQ om IPv6.

Frobbit!s styrelseordförande Patrik Fältström satt i ISOC Board of Trustees 2006 -2009 och sedan 2010 sitter Frobbit! VD Eva Frölich i ISOC Board of Trustees. Vi är mycket glada över att ISOC har tagit detta initiativ för att sprida budskapet om IPV6.

Självklart kan Frobbit!s siter och samtliga våra kunders siter nås via IPv6 och det sedan ca 1 år tillbaka. De flesta av våra kunder har dessutom sina domäner signerade med DNSSEC.

Frobbits dns tjnst Balder innehåller per default IPV6 och DNSSEC (om toppdomnen tillåter och vi har direkt gränssnitt mot den). Vill man dessutom ha en anycast lösning så får man det genom vår dns tjänst Oden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.